Fekondimi i Asistuar

ÇMIMI I OPERACIONIT FILLON NGA 2800 €

“Qendra për Shëndetin dhe Kujdesin e Grave”, në klinikën tonë Dental & Beauty.

Ne përdorim risitë më të fundit në laboratorin e fekondimit dentar & Beauty in vitro!

Analyzedshtë analizuar se rreth 1 në 8 çifte kanë probleme të fertilitetit, për disa gra, në fakt, të kesh një shtatëzani është një ëndërr zhgënjyese dhe psikologjike që konsumon. Nëse një çift jopjellor kërkon ndihmë mjekësore, ata mund të vijnë në klinikën tonë, dhe t’ju ofrohet një shërbim efektiv dhe efikas për të luftuar infertilitetin me teknikat dhe pajisjet më të mira. Vitet e fundit trajtimi i infertilitetit ka pësuar përmirësim të konsiderueshëm në teknikat riprodhuese, falë këtyre risive që përqindja e ndërhyrjeve të suksesshme është rritur shumë.

Klinika jonë e ndihmës së fekondimit përdor standarde evropiane për të garantuar sigurinë maksimale për pacientët tanë. Do të ndiqeni gjatë gjithë procesit nga mjekët tanë të kualifikuar dhe shtatzënia do të monitorohet në të gjitha fazat. Ju gjithashtu do të keni mundësinë për të kërkuar informacion dhe sqarime në çdo kohë, ekspertët tanë gjithmonë do të jenë në dispozicionin tuaj për të sqaruar çdo dyshim. Në këtë mënyrë pacienti do të ketë informacion të plotë dhe shterues, gjithnjë në respekt të plotë të intimitetit. Nga viti 2011 e deri më sot jemi krenarë që kemi kontribuar në lindjen e 500 fëmijëve në të gjitha cepat e botës, Shtetet e Bashkuara, Australi, Gjermani, Itali, Kanada, Turqi, Greqi. Kjo është rezultat i punës së palodhur dhe përvojës së stafit që përdor pajisje të reja në Shqipëri.
E gjithë kjo është bërë e mundur nga teknikat e fundit si IVM (maturimi in vitro), Ngrirja e Oociteve (Cryoperservation i indeve të indeve) dhe Ovarian Tissue Cryoperservation. Këto procedura përdoren aktualisht në Qendrën e Shëndetit dhe Kujdesit në klinikën Dental & Beauty.

Maturimi Vitro (IVM)

IVM është një trajtim revolucionar i fertilitetit që krijon një alternative më të sigurt dhe më të lirë për të gjithë çiftet që plotësojnë kërkesat për t’i nënshtruar kësaj terapie. Pjekuria in vitro (IVM) është një procedurë e re e ngjashme me fekondimin in vitro (IVF). Dallimi më domethënës midis IVM dhe IVF është se në pjekurinë in vitro, vezët merren nga gruaja në një fazë të papjekur. Kjo do të thotë që nuk ka nevojë që pacienti të përshkruhet ilaçe përpara se vezët të korren ndryshe nga sa bëhet në IVF konvencionale. Në VF, në fakt, përmes një procesi të quajtur “induksion i ovulacionit” ata detyrojnë më shumë vezë të piqen brenda trupit përpara se të merren për të fekonduar. Për ta arritur këtë, gruaja duhet t’i nënshtrohet një seri injeksionesh hormonale që ndonjëherë mund të jenë të dhimbshme dhe me disa efekte anësore.

Procedura e IVM është si më poshtë:

Ashtu si në IVF-të tradicionale, vezët mblidhen në një fazë të hershme, kur ato janë në një fazë të papjekur. Kjo do të thotë që nuk duhet të prisni për stimulimin hormonal të vezoreve para se të korren vezët.

Vezët piqen në një inkubator të veçantë dhe mbeten në një enë laboratorike për një ose dy ditë.

Kur vezët janë të pjekura ato fekondohen me spermë. Embrionet rriten dhe transferohen më pas në zgavrën e mitrës ashtu si është rasti me trajtimin konvencional të IVF.

IVM mund të jetë ideal për pacientët:

 • Që nuk janë në gjendje të tolerojnë efektet e barnave të nevojshme për të stimuluar pjekurinë e vezës;
 • Kush është diagnostikuar me kancer dhe, veçanërisht, në fazat e hershme të shërimit;
 • Të cilët kanë çrregullime të vezoreve ose lezione të tubit Fallopian;
 • Me sindromën e vezores policistike (PCOS).

Në Dhjetor 2016 fëmija i parë që lindi në Shqipëri, nën mbikëqyrjen e Prof. Dr. Hakan Satirogly dhe Bio. Besfort Ferhati, dhe u arrit duke përdorur teknikën e re, është aplikuar gjerësisht dhe me efikasitet nga stafi i fertilitetit klinik të Dental & Beauty.

Cryopreservation of Oocyte (Conservation Egg)

Konservimi i ovulave (ngrirja e tyre) është një proces në të cilin vezët e grave stabilizohen dhe ruhen në një enë të veçantë. Më vonë, pasi të jenë pjekur, vezët shpërndahen, ato fekondohen dhe transferohen në mitër si embrione.

Ruajtja e vezëve rekomandohet për këto tre grupe të grave:

 • Gratë me diagnozën e kancerit që nuk kanë filluar akoma kimioterapinë ose radioterapinë;
 • Gratë që i nënshtrohen teknikave të riprodhimit të asistuar që nuk përdorin ngrirjen e embrionit;
 • Gratë që duan të ruajnë aftësinë e tyre në të ardhmen për të pasur fëmijë, sepse nuk kanë akoma partner, qoftë për arsye personale, ose për arsye mjekësore.

Periudha riprodhuese e grave është e kufizuar dhe kryesisht varet nga numri i vezëve me të cilat ka lindur dhe kjo për fat të keq nuk mund të përmirësohet me asnjë terapi. Ruajtja e vezëve është gjithashtu një mundësi interesante për ato gra që duan të shtyjnë maternitetin për shkak të angazhimeve profesionale.

Gjatë 10 viteve të fundit, metodat për ngrirjen e shpejtë të vezëve, ose vitifikimin, kanë përmirësuar ndjeshëm mbijetesën e vezëve pas rigjenerimit. Rezultatet e studimeve të shumta tregojnë se vezët e ngrira dhe të freskëta japin të njëjtën shkallë të shtatëzanisë në ciklet e fekondimit in vitro.

Në Nëntor 2016 për një çift jopjellor në Itali i cili kishte zgjedhur Klinikën e Pjellorisë Dental & bukuri nën Dr Elton Peçi dhe Bio. Besfort Ferhati ka kryer me sukses shtatëzëninë me vezë të ngrira nga cikli IVF.

KRYOPERSERVIMI TIS SHTETIT OVARIAN (Ngrirje ovale)

Shtë një mundësi për të ruajtur pjellorinë tek pacientët që duhet të kryejnë urgjentisht kimioterapi ose rrezatim, ose pacientë në kushte të tjera patologjike që kërkojnë terapi që mund të ndikojnë në funksionimin e vezoreve deri në sterilitet.

Ruajtja e vezoreve përdoret kryesisht nga këto grupe të grave:

 • Gratë me keqdashje agresive që kanë nevojë për trajtim të menjëhershëm në rast se ka kohë të mjaftueshme për të lejuar që vezoret / embrionet të ngrihen si rezultat i induksionit të ovulacionit;
 • Gratë që kanë një sëmundje autoimune që tashmë ka dështuar në terapi imunosupresive mund të zgjedhin ruajtjen e vezoreve si një mundësi profilaktike;
 • Gratë me mutacion gjenetik që çojnë në rrezik të lartë të pamjaftueshmërisë së parakohshme të vezoreve;
 • Gratë me malinje të ndjeshme ndaj hormoneve.

Shumica e oociteve janë të vendosura në folikulet primordiale në lëvore vezore si rezultat i marrjes së një vëllimi minimal të indit kortikal që lejon ruajtjen e një numri të madh të oociteve të pjekur.

Metoda më e zakonshme që përdoret për të marrë indin ovarian është laparoskopia.
Në kohën kur indi i vezores merret, ai transferohet në laborator dhe bëhet një diseksion i fragmenteve të indeve, që është 0,3 deri në 2 milimetra i gjerë dhe i gatshëm për ngrirje.

Metoda më e efektshme e ngrirjes është fekondimi që eliminon rrezikun e formimit të kristaleve të akullit në indet vezore.

Më shumë Informacion

Kur IVF indikohet

Si funksionon IV

Më shumë vezë … Më shumë shanse

Dhurimi i vezëve

DOKTORËT

STRUKTURA JONË

Shiko Galerinë